Blogi

Kolme A-energialuokan omatonttista rivitaloasuntoa valmistumassa Paloheinän sydämeen: “Tunne oli kotoisa ja ilma oli raikas.”

Kävin ensi kertaa tutustumassa omatonttiseen As. Oy Helsingin Peikonrannan huhtikuussa valmistuviin maalämpökoteihin Keskuspuiston ja palvelujen läheisyydessä. Lue vaikutelmat, katso kuvat ja varaa näyttösi nyt!

Rauhallista, lumista, verkkaista, viihtyisää, näin kuvailisin Olaksen lähipäivinä valmistuvan maalämpörivitalokohteen ympäristöä Paloheinässä. Pensasaitojen ja lumisten pihojen ympäröimät talot uinuvat helmikuun auringossa ja pääsin ensimmäisten joukossa tutustumaan uutuuskohteeseen.

Jään bussista Paloheinän vaaleanpunaisen kirjasto- ja terveyskeskusrakennuksen edessä ja kävelen parin minuutin matkan Tuohustielle. As. Oy Helsingin Peikonrannassa tehdään viimeistelytöitä, pihalla on vielä pakettiauto. Rakennusmiehet päästävät minut sisään ja pyytävät kohteliaasti riisumaan kengät katetulle kuistille. Uudenkiiltäville lattioille ei ole asiaa lumisilla kengillä.

Helsingin Peikonranta on uuden ajan rivitalokohde valmiilla, arvokkaalla pientaloalueella. A-energialuokan puutalo modernilla pohjaratkaisuilla ja tällaisella varustelulla on näillä kulmilla uutta. Minkälaisia koteja OLAS:in tiimi on täällä parhaillaan viimeistelemässä?

A-asunto 85 m2 / 3-4h+k+s / 529 000,00 € – lue lisää!

Helsingin Paloheinässä sijaitsevan rivitaloasunnon keittiö. Vaalea kaapisto ja puulattia. Etualalla kuuden hengen ruokailuryhmä katettuna tyylikkäästi mustilla astioilla.

Astun ensimmäisenä A-asuntoon, jonne on käynti katetulta puuluiskalta talon oikeanpuoleisesta päädystä. Peikonrannan asunnot ovat esteettömiä, kuten useimmat OLAS-kohteet.

Sisällä minut yllättää ensimmäisenä eteisen kaapiston koko. Kuusi kaappia vieri vieressä, jonne mahtuisi vaikka kahden perheen ulkovaatteet!

Eteisessä on tyylikäs ja harmaa lattialaatta, joka vaihtuu peremmällä upeaksi, vaalean tammen sävyiseksi vinyylilankkulattiaksi. Astelen eteisestä avaraan olohuoneeseen, jonka yhteydessä on avokeittiö sekä ruokailutila, ja pysähdyn keittiön kaapiston värin nähtyäni.

Sivukuva rivitaloasunnon harmonisesta keittiöstä. Musta allas ja Oras Safira hana. Vaaleat kaapistot ja puulattia.

Mielestäni kaapiston sävy on täydellinen. Puustellin keittiökaapiston hillitty vaaleanruskea on samaan aikaan erilainen ja kuitenkin elegantin neutraali.

Astianpesukone on tyylikkäästi integroitu kalusteisiin. Keittiön työtaso on kiiltävää, hiekanväristä kiveä, ja musta kivikomposiittiallas tuntuu sormien alla samettisen sileältä.

Availen keittiön kaappeja, säilytystilaa on runsaasti. Keittiö jatkuu viereisellä seinustalla, missä on kaksi korkeaa kaappia säilytykseen.

”A- ja C-asuntoihin on lisähinnasta tilattavissa keittiösaareke”, muistuttaa työmaajohtaja.

Näkymä vasta valmistuneen uudiskohteen keittiöstä olohuoneeseen. Tyylikäs sisustus ja suuret ikkunat.

A-asunnon avara ruokailutila-olohuone on todella valoisa korkean huonekorkeuden ja isojen ikkunoiden ansiosta. Lumi hohtaa ikkunan takana auringossa, kun sommittelen mielessäni sohvaryhmää olohuoneen valoisaan syvennykseen. Syvennykseen, johon on itse asiassa mahdollista tehdä kolmas makuuhuone yhdellä väliseinällä. Silloin sohvaryhmä mahtuisi vastapäiseen kulmaan, laskeskelen. OLAS-kodit ovat helposti muunneltavissa tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan.

Pohjapiirros kahden makuuhuoneen asunnosta kohteessa Peikonranta. Myynnissä Olas Groupilla.
Tuohustie 2A

Kohteen Peikoranta rivitaloasunto B yhdistetty olohuone ja keittiö. Tyylikäs sisustus yhdistaa maanläheisiä ja neutraaleja sävyjä mustiin yksityiskohtiin.

Kun maltan lähteä olohuoneesta, löydän eteisen toiselta puolelta kaksi viihtyisää makuuhuonetta. Toisen kulmasta on käynti huoneistokohtaiseen varastoon, johon pääsee myös ulkoa. Varastoon voisi laittaa korkean hyllykön kausivaatteiden säilytystä varten, tilaa voisi hyödyntää myös esimerkiksi lastenvaunujen säilytykseen. Makuuhuoneiden välissä on kompakti, tyylikäs erillis-wc.

Eteisen päädystä astun kodinhoitohuoneeseen – erittäin tilavaan sellaiseen! Kodinhoitohuoneen kaapeissa on pyykkikoreja ja paljon hyllyjä silitettäville vaatteille, pyyhkeille ja silitetyille liinavaatteille. Kodinhoitohuoneen kulmauksessa on tilaa pesutornille. Tilaan mahtuu tarvittaessa myös pyykinkuivausteline, jos ei halua herkempiä vaatteita kuivata kuivausrummussa.

Kodinhoitohuoneesta lasinen ovi aukeaa kylpyhuoneeseen, ja henkäisen ihastuksesta. Mikä sauna! Upouusi, levennettyyn keskilauteeseen upotettu Harvian kiuas ja saunan lasiseinä kiiltelevät lauteen alle asennetussa tunnelmavalossa.

Paloheinän rivitaloasunnon kylpyhuone ja sauna tunnelmallisella valaistuksella. Sadesuihku ja lasiseinät. Saunassa puiset lauteet ja upotettu Harvian kiuas.

Saunan pehmeistä lauteista huomaa, että sen on tehnyt ammattilais-puuseppä.

Kylpyhuoneen puolella saunojia odottaa tyylikäs suihkusetti sadesuihkulla. Tyylikäs lasiseinä erottaa wc-istuimen muusta tilasta.

Teen lähtöä seuraavaan asuntoon ja mietin, miten upea kotipesä A-asunto olisikaan yhden tai kahden lapsen perheelle. Upea ja joustava, sillä olohuoneen kulmaukseen saisi yhdellä väliseinällä ja pienellä vaivalla remontoitua kolmannen makuuhuoneen milloin vain.

Nykyisellä kahden makuuhuoneen sapluunalla asunto sopisi upeasti myös asumisen laatua arvostavalle pariskunnalle, joka tarvitsee joko työ- tai vierashuoneen.

Ehdottomasti näkemisen arvoinen asunto!

B-asunto 76,5 m2 / 3h+k+s / 459 000,00 € – lue lisää!

Keskimmäisen asunnon sisäänkäynti on etupihan puolella. Jätän taas kengät ulos ja kurkistan sisään. Sama tyylikäs laattalattia eteisessä, kaksi leveää kaappia ulkovaatteille. Ja mitäs tämän oven takana on? Eteisen kaapiston takaa löytyy vaatehuone tai varastotila, johon on helppo sijoittaa vaikka lastenvaunut!

Näkymä Helsingin Paloheinässä myytävän rivitaloasunnon keittiöstä. Takana kompakti keittiö vaalealla kaapistolla, etualalla neljän hengen ruokailuryhmä, jossa pehmustetut tuolit tummaa puuta ja vaalea kangasta, sekä musta pyöreä pöytä kauniilla kattauksella. Keittiön ohi näkymä eteiseen.

B-asunnon eteisestä hiippailen etupihan puoleiseen makuuhuoneeseen. Huoneen seinään on asennettu leveä tilaa säästävä liukuovi, jonka takaa paljastuu vaatehuone. Tässä asunnossa säilytykseen on selvästi panostettu.

Toinen makuuhuone löytyy terassin puolelta, sieltä on rauhallinen näkymä takapihalle. Valoa tulvii sisään lähes koko seinän kokoisesta ikkunasta.

Olas Groupin kohteen Peikonranta kahden makuuhuoneen asunto osoitteessa Tuohustie 2.

Tuohustie 2B

Käyn kurkkaamassa kodinhoitohuoneeseen ja saunaan. Kodinhoitotilassa on vaatehuoltoa helpottavat kaapit sekä tilaa pesutornille. Sauna- ja kylpyhuonekalustus on sama kuin A-asunnossa, eli oikein laadukas. Monelle varmasti kelpaisi sadesuihku ja hieno lauteisiin upotettu Harvian kiuas.

Asunnon sydän on upea keittiö. Puustellin kaapit ovat samaa upeaa sävyä kuin naapuriasunnossakin. Keittiö on sijoitettu kahdelle seinämälle, ja suuri niemeke tuo lisää työskentely- ja säilytystilaa.

Vaaleasävyinen keittiö upotetulla induktioliedellä, mustalla altaalla ja vaalealla kivityötasolla.
Keittiön yhteydessä on ruokailutila ja olohuone. Mieleen jää tilan valoisuus, tavallista korkeampi huonekorkeus sekä rauhallinen näkymä isoista ikkunoista terassille ja pihalle.

Peikonrannan rivitalon asunto A:n avara ruokailutila ja olohuone tyylikkäästi sisustettuna.

Mietin kenelle asuntoa suosittelisin, ja kuvittelen luontoa ja rauhallista sijaintia arvostavan pariskunnan tai pienelle perheen, joka nauttii ruoanlaitosta sekä perheen ja kavereiden kanssa vietetystä yhteisestä ajasta. Tähän asuntoon kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa!

C-asunto 85 m2 / 3-4h+k+s / 549 000 € – lue lisää!

Viimeisenä kierrän talon toiseen päätyyn C-asuntoon. En jätä takkiani eteisen isoon kaapistoon, vaikka tilaa olisi vaikka muille jakaa. Katson sen sijaan eteisen oikealla puolella olevat makuuhuoneet. Ne ovat oikein kivat ja valoisat! Toisen makuuhuoneen kulmasta pääsee kätevään, huoneistokohtaiseen varastoon. Varastoon laittaisin itse kausivaatteet ja vieraspatjan.

 

Pohjapiirros 2mh talosta osoitteessa Tuohustie 2. Kohteena myytävänä oleva Olas Groupin Peikonranta.

Tuohustie 2C

 

Talon päädyn puoleisesta makuuhuoneesta pääsee asunnon omaan varastoon, johon on käynti myös kuistilta. Etupihan puoleisessa makuuhuoneessa on rauhallinen ja seesteinen tunnelma. Erillis-wc on sijoitettu kätevästi kahden makuuhuoneen väliin, eteisen yhteyteen.

Eteisessä sisäänkäyntiä vastapäätä on ovi kodinhoitohuoneeseen, jonka kaappeihin sopisi isommankin perheen vaatehuolto. Lasioven takana on muista asunnoista jo tutuksi tullut upean tyylikäs kylpyhuone lasiseinineen ja lauteisiin upotettuine Harvian kiukaineen.

Kävelen päivänvalon houkuttelemana tilavaan ruokailutilaan ja katselen ympärilleni. Keskipäivän valo virtaa isoista ikkunoista, täyttäen koko huoneen.

Tuo kaunis, kahdelle seinälle sijoittuva keittiö… Ja olohuoneen kulma, johon saa tarvittaessa kolmannen makuuhuoneen. Pohjaratkaisu on sama kuin talon toisessa päädyssä sijaitsevassa A-asunnossa, mutta peilikuvana. Tännekin saa lisähinnasta tilattua keittiösaarekkeen.

Kysyin työmaajohtajalta, milloin tänne pääsee muuttamaan? Hän vastaa, että Huhtikuun lopussa. Tervetuloa siis asumaan Paloheinään!

Rusakon jälkiä ja Keskuspuiston liikunta-aktiviteetteja

Olen aiemmin tarkistanut aikataulut ja tiedän, että busseja takaisin Helsingin keskustaan menee kätevän tiheään. En siis viitsi hötkyillä, vaan kierrän ennen lähtöäni takapihan puolelle nappaamaan kuvan Helsingin Peikonrannan terasseista ja pihoista.

Bongaan helmikuun hangelta rusakon jäljet ja muistan, että täällähän ollaan tosiaan ihan lähellä Helsingin Keskuspuistoa. Puolen kilometrin päässä sijaitsevan päiväkoti Kytöniityn takaa alkaa Nuotiopuisto, jonka ulkoilureitit vievät isompaan Keskuspuistoon ja sen laduille.

Paloheinään tullaan itse asiassa vähän kauempaakin hiihtämään, laskettelemaan ja pulkkailemaan. Ja kesäisin kiipeilypuisto Korkeeseen ja sen draikkatorniin taitojaan kokeilemaan. Paloheinä on vähän kuin ulkoiluresortti – pääkaupungin rajojen sisällä!

Lähellä kirjasto, neuvola, terveysasema ja bussipysäkit

On aika lähteä työhuoneelle juttua kirjoittamaan. Astun portista ulos Tuohustielle ja käännyn kadunkulmasta oikealle. Kadulla on todella rauhallista, vain yksi muhkeaan toppatakkiin kääriytynyt äiti työntää auringonpaisteessa vaunuja Paloheinän kirjaston suuntaan.

Käyn uteliaisuuttani pikaisesti vielä kurkkaamassa kirjastoonkin. Miten kiva, jos tällainen keidas löytyisi kivenheiton päästä kotoa! Kirjaston kanssa samassa talossa toimii myös Paloheinän terveysasema ja neuvola. Naapuritalossa on näköjään pilatessali.

Vilkaisen Reittiopasta: Kamppiin ajava bussi on tulossa pari minuuttia ennen Rautatientorin-bussia. Menen siis seisomaan Paloheinäntien pysäkille enkä Sysimiehentielle, jolla tullessani jäin kyydistä. Bussi tulee, kipuan kyytiin. Se on tässä kohtaa reittiä vielä lähes tyhjä, joten pääsen valitsemaan mieluisimman paikan.

Kirjoittanut: Aino

Kiinnostuitko? Toimi pian!

Haluaisitko asua uudessa maalämpökodissa yhdellä Helsingin arvostetuimmista alueista? Nyt on aika toimia. Ota yhteyttä myyntipäällikkö Kimmo Koposeen ja sovi näytöstä. Uusi, upea kotisi odottaa!

Katso vapaana olevat asunnot täältä ja varaa omasi.

Kimmo Koponen
Myyntipäällikkö
050 471 9722
kimmo.koponen@olas.fi

 

Jaa artikkeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lisää blogista: