Blogi

Haussa astetta tyylikkäämpi maalämpökoti Pohjois-Helsingistä?

Helsingin Kirjosiiven viimeiset maalämpöasunnot Honkasuon uudella, idyllisellä asuinalueella 

Osapuilleen kahdeksikon muotoinen uusi, värikäs puutaloalue. Sen sydämessä iso, ympyrän muotoinen Perhospuisto.

Puiston viljelyspalstoilla naapuruston asukkaat vaihtavat kuulumisia samalla, kun lapset leikkivät keskemmällä omiaan. Lisää leikkikavereita liittyy porukoihin sitä mukaa, kun vanhemmat hakevat lapsiaan puiston laidalla sijaitsevasta päiväkodista. Perhosniityllä kukkivat kukat. 

Kiinnostaisiko sinua uusi, astetta tyylikkäämpi maalämpökoti tällaiselta sijainnilta?

Rivitalo puupaneloinnilla ja tummalla peltikatolla ulkoapäin kuvattuna.

Asunto Oy Helsingin Kirjosiipi on moderni, maalämmöllä varustettu A-energialuokan rivitalokohde edullisella kaupungin vuokratontilla osoitteessa Haapaperhosentie 29, Helsinki.

Kaareva rakennus sijoittuu keskelle uutta Honkasuon asuinidylliä Luoteis-Helsingissä, heti Malminkartanon kyljessä. Naapureistaan se erottuu tyylikkäällä arkkitehtuurillaan, maalämmön hyödyntämisellä ja varustelun laatuun nähden matalilla asuinkustannuksilla. 

Kuulin huhun, että Kirjosiivessä olisi kuulema vielä pari-kolme asuntoa vapaana. Pitääköhän se paikkansa?

Seitsemän kymmenestä asunnosta jo myyty

“Oikein kuulit”, vahvistaa OLAS:in projektipäällikkö Anton Kalliokoski. 

”Kirjosiiven asunnot on menneet aika vauhdilla, kymmenestä on enää vapaana kolme. Tämä valmistuu lokakuussa 2023, joten nyt jos haluaa A-energialuokan asunnon Honkasuolta, kannattaa toimia aika pian.” 

”Jäljellä on vielä yksi 107 m2:n asunto kolmella makuuhuoneella, ja kaksi 88-m2:n samoin kolmella makuuhuoneella. Tarkemmin sanoen asunnot F, H ja I.”

Siis F, H ja I… Katsotaanpa, miltä ne näyttävät!

Mallikuva Olas Groupin rivitalokohteen asunnoista. Asunnot F, H ja I ovat ympyröitynä.

As. Oy Helsingin Kirjosiiven kirjoitushetkellä vapaat asunnot

F-ASUNTO // 4H+K+S 107m // 449 000,00 €

Olohuone, josta näkymä takapihan nurmikolle. Sohva, pöytä ja lamput ovat kuvan oikeassa laidassa ja tuoli vasemmassa laidassa seinää vasten.

”F-asunnon pohja on todella toimiva”, kehaisee projektipäällikkö Kalliokoski.

”Alhaalla on keittiö- ja oleskelutilat sekä terassi ja piha ilta-auringon puolella.”

Haapaperhosentie 29 F Asunto - As. Oy Helsingin Kirjosiipi

F-asunnon alakerta ja yläkerta

”Olohuone on tilava ja valoisa isojen ikkunoiden ansiosta. Keittiö on niin sanottu I-keittiö niemekkeellä, eli seinässä kiinni olevalla saarekkeella. Se tuo lisää työtilaa ja säilytystilaakin.” 

”Alakerrassa on myös lämmin varasto, johon pääsee sekä sisältä että ulkoa. Sinne saa suojaan esimerkiksi sähköpyörän tai lastenvaunut.”

Makuuhuone, jossa parisänky, kattolamppu ja tauluja. Sävymaailma on skandinaavinen. Vaaleita sävyjä.

”F-asunnon yläkerrassa on kolme hyvän kokoista makuuhuonetta, joista yhdessä vaatehuone.”

”Yläkerrassa on myös lasiseinäinen sauna, suihku ja kodinhoitotilaa.”

H-ASUNTO JA I-ASUNTO // 4H+K+S 88 m2 // 385 000,00 €

Helsingin Kirjosiipi asunnon havainnekuva, jossa näkyy avokeittiö, ruokapöytä ja -tuolit sekä portaikko taustalla.

As. Oy Helsingin Kirjosiiven I-asunto. H-asunto on tämän asunnon peilikuva.

As. Oy Helsingin Kirjosiivessä on vapaana myös kaksi 88 m2:n asuntoa kolmella makuuhuoneella. Millaisia ne ovat, Anton Kalliokoski? 

”Näissä on samantyyppinen asuntopohja kuin F-asunnossa, eli oleskelutilat alhaalla, makuuhuoneet ja sauna yläkerrassa. Pohja on todella hyvä, neliöt käytössä.”

 

Olas Groupin asunto. Kaksikerroksisen talon pohjapiirros.

H-asunto 88 m2

Olas Groupin asunto. Kaksikerroksisen talon pohjapiirros.

I-asunto 88 m2

”Lisää avaruutta ja tilan tuntua tulee isoista ikkunoista ja tavallista korkeammasta huonekorkeudesta.”

”Keittiö on tosi toimiva niemekkeen ansiosta. Siihen tulee laatikostoa ja työtilaa. Olohuoneen jatkona on kiva terassi ja oma piha. Alhaalla on suihkullinen kylpyhuone.”

”Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta, joista yksi sopii hyvin myös työhuoneeksi. Siellä on myös sauna ja kylpyhuone, joiden yhteydessä on kodinhoitotilaa.”

”Asuntoihin kuuluu lämmin ja kätevä varastotila, johon pääsee sisältä ja ulkoa. Lastenvaunuille, sähköpyörille, potkulaudoille, puutarhavälineille… Mitä nyt tarvitseekin ulos lähtiessä.”

Kuvamontaasi, jossa erilliset kuvat nuoresta lapsesta, perhosesta, teekupista sekä violetista kukasta.

MAASTA LÄMPÖÄ, LUONNOSTA VALOA 

Miten Helsingin Kirjosiipi eroaa muista Honkasuon uusista kohteista, Anton Kalliokoski? Vai eroaako se?

”Maalämpö esimerkiksi on iso etu näissä asunnoissa. Siitä tulee reilusti säästöä asumiskuluihin, ja se on myös ympäristöystävällistä, uusiutuvaa energiaa.”

”Toinen Kirjosiiven valtti on näyttävä arkkitehtuuri ja tasokas varustelu. Todella tyylikäs kohde, ehkä jopa meidän hienoin tähän mennessä!”

”Puuverhoilussa on pystyverhoilua ja rimoitusta. Huoneet ovat tavallista korkeampia ja todella valoisia. Keittiön kodinkoneet on enimmäkseen integroitu, ja työtaso on kiveä. Kylppärissä on sadesuihku.”

”Kaikissa OLAS-kodeissa on myös vesikiertoinen lattialämmitys, joka toimii maalämmöllä.”

HELPOSTI JULKISILLA JA OMALLA AUTOLLA 

Millaiset liikenneyhteydet As. Oy Helsingin Kirjosiivestä on, Anton Kalliokoski? Onko julkisia siinä lähellä?

”Honkasuo sijaitsee Malminkartanon ja Myyrmäen asemien välissä. Myyrmäkeen on Kirjosiivestä 1,1 kilometriä ja Malminkartanoon 1,4 kilometriä. Bussi kulkee ihan tuosta läheltä, 140 metrin päästä. Siitä pääsee Malminkartanon aseman kautta Kamppiin, ja toiseen suuntaan Myyrmäen asemalle. Todella kätevä yhteys.”

”Toinen tärkeä bussilinja Honkasuolta on runkolinja 560. Sillä pääsee nopeasti poikittaissuunnassa itään, aina Rastilaan saakka. Myyrmäen kautta Paloheinän ulkoilualueelle, Malmille, Vuosaareen. Runkolinjan pysäkki on noin puolen kilometrin päässä Kirjosiivestä.”

Entä autoilijoiden yhteydet muualle pääkaupunkiseudulla? 

”Ne on tosi toimivat myös. Läheiseltä Vihdintieltä pääsee helposti Kehä III:lle ja Kehä I:lle. Eli sujuvat yhteydet on sekä Helsingin keskustaan että poikittaissuunnassa pääkaupunkiseudulla.”

MONIPUOLISET LÄHIPALVELUT KÄVELYETÄISYYDELLÄ

Millaiset palvelut Helsingin Kirjosiiven ympäristöstä löytyy, projektipäällikkö Kalliokoski? 

”Tuossa vieressä, Perhospuiston laidalla avautuu uusi päiväkoti arviolta tämän vuoden kesäkuussa. Siihen on sadan metrin matka, eli onnistuu pienemmältäkin vaikka kävellen.” 

”Alakoululle on 750 metriä, yläasteelle ja lukioon alle kilometri.” 

”Malminkartanossa on reilun puolentoista kilometrin päässä terveysasema ja neuvola, kirjasto, kuntosali, ruotsinkielinen alakoulu ja lähikauppa Postin palveluilla.” 

”Myyrmäen palvelut on vielä lähempänä, Myyrmannin S-Market esimerkiksi vain 800 metrin päässä. Myyrmannissa on tietysti myös K-Citymarket ja vaikka mitä muuta. Myyrmäessä on tärkeänä aluekeskuksena myös kattavat kulttuuripalvelut ja liikuntaharrastusmahdollisuudet. Ne ovat enimmäkseen myös helsinkiläisten käytössä.”

MONIPUOLISET VAPAA-AJANMAHDOLLISUUDET 

Millaisia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia siellä Kirjosiiven ympäristössä on, Anton Kalliokoski? 

”No ensinnäkin tuossa on tuo Perhospuisto vieressä, tilaa lasten leikille ja viljelyspalstoja suunnitteilla siihen myös.”

”Sitten heti Honkasuon vieressä on Helsingin korkein kohta, Malminkartanon huippu kuntoportaineen. Se on tosi suosittu ulkoilukohde täällä Pohjois-Helsingissä.” 

”Myyrmäessä reilun kilometrin päässä on harvinaisen hyvät liikuntapalvelut tarjolla. Myyrmäen urheilupuistossa Energia Areena, jossa voi pelata sählyä ja salibandyä. Urheilupuistosta löytyy myös jalkapallostadionMyyrmäki-halli yleisurheilujoille ja jalkapallojoukkueille, kaksi jäähallia, yleisurheilukenttä, hiekkakenttä, skeittipaikka ja squashkentät sekä ulkokuntosali.”

”Kulttuuripuolella Myyrmäki-talossa on kirjasto, taidemuseo ja elokuvateatteri.”

”Eli tekemistä riittää!”

AS. OY HELSINGIN KIRJOSIIPI LAPSIPERHEILLE

Suosittelisitko Helsingin Kirjosiiven asuntoja lapsiperheille, projektipäällikkö Kalliokoski?

”Suosittelisin ilman muuta. Sijainti on ihanteellinen: päiväkoti ja puisto vieressä, koulut lähellä. Mahtavat puitteet sellaiseen kylämäiseen yhteisöllisyyteen, jossa lapset voi leikkiä ristiin rastiin pihoilla ja puistoissa, eivätkä ole koskaan kaukana kotoa.”

”Toisekseen OLAS-kodit ovat perheellisen nappivalinta yleensäkin. Kirjosiiven kodeissa on hyvin säilytystilaa sekä keittiössä, eteisessä että lämpimissä varastohuoneissa. Kun varastoon on pääsy sekä sisältä että ulkoa, sinne voi tuoda vaikka nukkuvan vauvan kävelyltä tullessa vaunuissa. Potkulaudat ja muut saa säänsuojaan. Kausivaatteet saa myös hyvin pakattua varastoon pois jaloista.” 

”Näissä on myös todella viihtyisät terassit ja omat pihat. Sinne vaan trampoliini tai kahluuallas pihalle, mahtuu vaikka molemmat.”

Havainnekuva asunnon terassilta takapihalle päin. Kuvassa näkyy terassin laudoitusta, sohva, kasvi ja nurmikkoa.

KIINNOSTUITKO? TOIMI HETI!

Miten tulee toimia, jos jokin Helsingin Kirjosiiven vielä vapaista kodeista kiinnostaa? 

”Sitten ei kun pikaisesti yhteyttä välittäjä Fredrik Hellmaniin. Hän kertoo mielellään lisää ja esittelee kohdetta.”

”Oma asunto kannattaa kyllä varata nyt. Nämä ovat menneet sellaista tahtia, etteivät välttämättä enää huomenna ole tarjolla.”

Ota yhteyttä:

Fredrik Hellman, LKV
Aktia Kiinteistönvälitys
p. 0400 980 341
fredrik.hellman@aktialkv.fi 

Lue lisää Kirjosiivestä täällä.

Jaa artikkeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lisää blogista: