Blogi

Olas Group jatkaa vahvaa kasvuaan

Puurakenteisten maalämpöpientalojen rakentamiseen erikoistunut Olas Group jatkaa vaikuttavaa kasvuaan haastavalla asuntorakentamisen aikakaudella.

Olaksen liikevaihto on kasvanut tammi – heinäkuussa runsaan viidenneksen verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Olasta onkin tituleerattu alan valopilkuksi, eikä suotta. Alalla on ollut runsaasti turbulenssia, ja isoista konkursseistakin on valitettavasti luettu. Olaksen kasvun tahti ei kuitenkaan näytä hidastumisen merkkejä, ja yrityksen toimitusjohtaja Markus Alitalo uskoo myös loppuvuoden olevan lupaava.

”Yllämme vielä varmasti ennustettuun viidenneksen kasvuun. Tämä tarkoittaa noin 17 miljoonan euron liikevaihtoa. Voi olla, että mennään ylikin. Liiketulos pysyy noin kymmenessä prosentissa.”, Alitalo sanoo ja kertoo Olaksen keskittyvän toiminnassa olennaiseen: tonttien hankkimiseen,
suunnitteluun, luvituksiin ja asiakaspalveluun. Rakentamistyöt ja urakat ulkoistetaan, jotta yritys voi keskittyä tarjoamaan asiakkailleen parasta mahdollista palvelua.

Kannattavuus kunnossa

Vaikka asuntomarkkinat ovat olleet viime aikoina vaisut ja uudisasuntojen myynti on ollut hidasta, Olas Groupilla ei ole myymättömiä valmiita asuntoja. Tällä hetkellä rakenteilla on kolme kohdetta ja ennakkomarkkinoinnissa on yksi kohde, jonka käynnistymistä tavoitellaan vielä vuonna 2023. Luvitettuja kohteita on noin kymmenen.

Kauppalehti uutisoi lokakuussa Olas Groupin viiden vuoden tavoitteesta saavuttaa sadan miljoonan euron liikevaihto. Liikevaihto ei kuitenkaan ole Alitalon mukaan ”se juttu”. Olennaisempaa on toiminnan kannattavuus, joka pitää olla kunnossa, jotta asiakkaat uskaltavat edelleen ostaa asuntoja. Tässä asiassa kompromisseille ei ole sijaa, eikä asiakkaiden luottamuksesta ei voi tinkiä. Alitalo totesi Kauppalehden haastattelussa, että yleisesti alan suurimpana kasvun hidasteena on asiakkaiden uskalluksen puute ostopäätöksissä.

Olaksen salaisuus onkin nimenomaan asiakaspalvelu ja asiakkaiden luottamus yhdistettynä tarkkaan harkittuihin tonttihankintoihin sekä jatkuvaan liiketoiminnan kannattavuudesta huolehtimiseen. Näillä eväillä Olas Group jatkaa kasvuaan ja näyttää vahvuutensa sekä kyvyn sopeutua vaikeisiinkin markkinaolosuhteisiin.

Muutama fakta taloudesta:

Vuonna 2022 Olaksen liikevaihto oli 14,2 miljoonaa euroa ja liiketulos 1,45 miljoonaa. Liikevoittoprosentti oli 10,3 prosenttia.

Olaksen nettotulos oli viime vuonna 7,4 prosenttia. Toimialan (asuin ja muiden rakennusten rakentaminen) nettotuloksen mediaani oli Alma Talent Tietopalveluiden 2,2 prosenttia.

Katso Olaksen vapaat asunnot täältä.

Lisätiedot:

Markus Alitalo
toimitusjohtaja
p. 040 545 9373
markus.alitalo@olas.fi

Jaa artikkeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lisää blogista: