Blogi

Pientalorakentaja Olas vahvisti hallitustaan kolmella huippuammattilaisella

Olas hallituspotretti

Pääkaupunkiseudulla toimiva rakennusyhtiö Olas Group on nimittänyt hallitukseensa kolme omistajista riippumatonta ammattilaista tukemaan yhtiön kasvutavoitteita. Pekka Vähähyyppä, Anna Tapio ja Elina Rahkonen ovat jatkossa mukana rakentamassa Olaksen tulevaisuutta. Yhtiön perustajista Henri Kajula jatkaa edelleen hallituksessa sen puheenjohtajana väistyvien hallitusjäsenten keskittyessä johtoryhmätyöhön.

KTM Pekka Vähähyyppä teki pitkän talousjohtajauran mm. Stockmannilla ja Finnairilla ja vaikuttaa nykyään Finavian ja listayhtiö Vincitin hallituksissa. Vähähyyppä on innostunut Olaksen kasvutavoitteesta.

-Yrityksen ambitiotaso on korkealla ja erityisesti sen arvot tuntuivat heti omilta. Mielestäni on rohkeaa, että yhtiön omistajat halusivat jo melko varhaisessa vaiheessa tuoda hallitukseen näin paljon ulkopuolista näkökulmaa. Vahvin osaamiseni on talous- ja rahoitusasioissa ja uskon, että voin työpanoksellani auttaa Olasta kasvuun, sanoo Vähähyyppä.

Pörssiyhtiö Wulff-Yhtiöt Oyj:n toimitusjohtaja KTM Elina Rahkonen vaikuttaa ennestään rakennusalalla toimivien pörssiyhtiöiden Kreate Groupin ja LapWallin hallituksissa, joten Olas tuo hänelle nyt kolmannen vahvan näkökulman rakentamistoimialaan. Rahkosen mukaan Olaksen yrittäjämäinen tekeminen ja kova kasvutavoite kutkuttavat.

-On makeeta olla tässä tarinassa mukana. Ensivaikutelma on, että Olas on hyvissä asemissa ottamaan markkinaa tulevina vuosina. Taustani on talouspuolella, jonka jälkeen olen saanut johtaa myyntivetoista kasvuyhtiötä ja uskon näistä olevan hyötyä yhtiön tähdätessä keskisuurten joukkoon. Nautin siitä, kun voin auttaa ja uskon, että opin myös itse paljon.

Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja, aiemmin Suomen suurimpien asuntorakentajien YIT:n ja SRV:n markkinointia johtanut KTM Anna Tapio työskentelee Masino Groupin ja Telinekatajan hallituksissa. Päivätyössään hän on päässyt näköalapaikalta seuraamaan asuntorakentamisen mahdollisuuksia, haasteita ja trendejä niin arjessa kuin myös laajasti datan kautta. Hallitustyö nuoressa yrityksessä tuo omat mahdollisuutensa, mihin Tapio on innolla tarttumassa.

-Olaksella on terve, reilu meininki ja tekeminen on hyvällä pohjalla. Yritys on vielä niin alussa, että urautumista ei ole ehtinyt tapahtua. Uskon, että voin osaamisellani auttaa Olasta kasvamaan asiakasymmärryksen suunnannäyttäjäksi rakennusalalla.

Olaksen hallituksen puheenjohtaja Henri Kajula iloitsee uudesta hallitustiimistä.

-Kuten tyypillistä on, yrityksen alkuvaiheessa yrittäjät ovat istuneet organisaatiossa useammalla tuolilla. Koimme, että nyt on sopiva hetki selkeyttää rooleja ja saada hallitukseen uutta näkemystä. Olemme todella innostuneita ja tyytyväisiä siitä, että Anna, Elina ja Pekka halusivat tuoda ammattitaitonsa mukaan, jotta saamme yhdessä vietyä Olaksen yhtiönä seuraavalle tasolle. Tavoittelemme liikevaihdon moninkertaistamista kannattavasti seuraavien viiden vuoden aikana.

Vuonna 2017 perustettu Olas Group rakentaa maalämpökoteja pohjoisen puusta pääkaupunkiseudun keskeisille paikoille. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli 14,2 miljoonaa ja liiketulos 1,5 miljoonaa euroa. Kaiken tekemisen perustalla olevat arvot ovat rehellisyys, luottamus ja laatu.

Lisätiedot:

Henri Kajula
hallituksen puheenjohtaja
Olas Group Oy
henri.kajula@olas.fi
p. 045 631 6186

Jaa artikkeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lisää blogista: