Blogi

Olaksen vinkit tontin myyjälle, osa 1: Sijainti

Etsimme aktiivisesti pientalorakentamiseen sopivia tontteja Espoosta, Vantaalta ja Helsingistä. Oikean tontin valinta on keskeinen tekijä rakennushankkeen onnistumisessa, sillä se luo pohjan uudiskohteen asukkaiden elämiseen. Hyvällä tontilla sijaitsevat asunnot tarjoavat hyvän pääsyn arjen tärkeimpiin palveluihin, kuten kauppoihin, kouluihin ja terveyskeskuksiin. Tontin lähellä olevat luonnonalueet, puistot, rannat ja kentät puolestaan lisäävät rentoutumisen mahdollisuuksia niin sinkuille, pariskunnille kuin lapsiperheillekin. Koteja ympäröivä mieluisa naapurusto ja sen yhteisölliset tapahtumat puolestaan ovat monille mielekkään ja sosiaalisen arjen perusta. 

 

Olemme kiinnostuneet keskeisillä sijainneilla olevista tonteista, jotka tarjoavat mainiot liikenneyhteydet ja ovat sopivia pientalojen rakentamiseen. Täydellisen tontin valinnassa painotamme uudiskohteen asukkaiden arkea huomioiden alueen sijainnin, ympäristön, tontin ominaisuudet ja sen soveltuvuuden tulevaan rakennushankkeeseen. Alla listattuna tärkeimmät seikat, jotka huomioimme rakennushankkeelle sopivinta tonttia valittaessa.

Helpoiten selvität tonttisi sopivuuden meille ottamalla yhteyttä tonttihankintaamme: Aapo Klasila, puh. 0405416518  , aapo.klasila@olas.fi  

Alueen sijainti:

  • Tontin sijainti täydennysrakennusalueella tai asutulla alueella on ensiarvoisen tärkeää. Tontti tulisi olla hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden lähellä. Arjen sujuvuutta mahdollistavia alueen palveluita ovat esimerkiksi koulut, terveyskeskukset, neuvolat ja päiväkodit. 

Mikrosijainti:

  • Rakennuksen sijainti tontilla: pyrimme arvioimaan tontinhankintavaiheessa rakennusten optimaalisen sijoittelun. 
  • Ilmansuunnat: miten rakennus tultaisiin sijoittamaan ilmansuuntiin nähden, mikä voi vaikuttaa valon määrään ja lämmitys- tai viilennystarpeeseen eri vuodenaikoina. 
  • Esteettömyys: Otamme huomioon tontin korkeuserot varmistaakseen esteettömän pääsyn ja liikkumisen. Esteettömyyteen voi vaikuttaa esimerkiksi kulkureittien suunnittelu. 
  • Näkymät: Millaiset näkymät rakennuksen ympärillä tulee olemaan ja miten ne vaikuttavat asumisviihtyvyyteen. Näitä voivat olla esimerkiksi luonnonkauniit maisemat, meri tai arkkitehtuuriltaan miellyttävät naapurirakennukset. 
  • Äänitaso: Mikä on ympäristön äänitaso ja miten se vaikuttaa viihtyvyyteen. Mikrosijainnilla voi olla merkitystä esimerkiksi tieliikenteen tai muiden lähteiden aiheuttaman äänen suhteen. Rakennusteknisiä ratkaisuja ja puustoa hyödyntäen äänitasoa voidaan kuitenkin tasapainottaa rakennushankkeen aikanakin. 

Naapurusto:

  • Lähiympäristön viihtyvyys on tärkeä huomioitava tekijä. Naapuruston rauhallisuus ja viihtyisyys vaikuttavat olennaisesti monilla tavoin asumismukavuuteen.

Täydellinen tontti on viihtyisällä täydennysrakennusalueella sijaitseva tasainen tontti. Olemme kiinnostuneet tonteista, jotka tarjoavat hyvät liikenneyhteydet ja jolle mahtuu vähintään neljä pihallista asuntoa

Ota yhteyttä, jos sinulla on:

  • tyhjä tontti 
  • purkukuntoinen rakennus tontillasi tai 
  • käyttämätöntä rakennusoikeutta tontillasi 

Purettavan rakennuksen ollessa kyseessä voit säilyttää tutun pihapiirin ja ostaa tontille rakennettavasta taloyhtiöstä uuden asunnon alennettuun hintaan. Tonttisi sisältämä varallisuus kannattaa siis hyödyntää! Mikäli sinulla on tarjota meille sopivia tontteja Espoosta, Vantaalta tai Helsingistä, tarjoa tonttia. Saat meiltä nopeasti arvion tontin soveltuvuudesta käyttöömme ja tarjouksen. Lue lisää>> 

Aapo Klasila
puh. 0405416518
aapo.klasila@olas.fi  

Myy asuntosi vakavaraiselle rakentajalle

Rakennamme maalämpökoteja pohjoisen puusta pääkaupunkiseudun halutuimmille paikoille. Olemme perustamisestamme vuodesta 2017 asti kasvaneet hallitusti yhdeksi pääkaupunkiseudun johtavista pientalokotien rakentajista. Kuulumme talousluvuiltamme toimialamme vahvimpiin yrityksiin: liikevaihto vuonna 2023 oli 17,7 miljoonaa euroa ja luottoluokitus on paras mahdollinen, AAA (Dun & Bradstreet). Lue lisää vahvasta kasvustamme blogistamme tai Kauppalehden artikkelista.

Kasvumme salaisuus on laadukkaan asiakaspalvelun avulla luotu asiakkaiden luottamus ja tarkkaan harkitut tonttihankinnat. Niiden avulla jatkamme kannattavaa toimintaamme ja vahvaa kasvuamme. Meiltä voit ostaa asunnon levollisin mielin.

Jaa artikkeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lisää blogista: