Blogi

Olaksen vinkit tontin myyjälle, osa 2: Tontin ominaisuudet

Etsimme aktiivisesti pientalorakentamiseen sopivia tontteja Espoosta, Vantaalta ja Helsingistä. Artikkelisarjan ensimmäisessä osassa kävimme läpi sijainnin merkitystä tonttihankinnassamme. Sopivan tontin valinnassa painotamme sijaintia, sijaintia, sijaintia. Tontin sijaintin vaikuttaa niin alueen sijainti, mikrosijainti kuin naapurustokin. Tonttimyyjän oppaan toisessa osassa pureudumme puolestaan itse tontin ominaisuuksiin. 

Olemme kiinnostuneet keskeisillä sijainneilla olevista tonteista, jotka tarjoavat mainiot liikenneyhteydet ja ovat sopivia pientalojen rakentamiseen. Täydellisen tontin valinnassa painotamme tulevien asukkaiden arkea ajatellen sijaintia, ympäristöä, tontin ominaisuuksia ja sen soveltuvuutta tulevaan rakennushankkeeseen. Helpoiten selvität tonttisi sopivuuden meille ottamalla yhteyttä tonttihankintaamme: Aapo Klasila, puh. 0405416518  , aapo.klasila@olas.fi  

Tontin ominaisuudet:

 • Tontin topografia, olipa se sitten rinteinen tai tasainen, ja sen muoto vaikuttavat rakennuksen suunnitteluun ja toteutukseen.  
 • Tontin kaava ja siihen liittyvät määräykset ovat tärkeitä. Erityisesti tontin tehokkuusluku vaikuttaa siihen, kuinka paljon siihen saa rakentaa ja millaisia rakennusratkaisuja se mahdollistaa. Tehokkuusluku määrittelee, kuinka paljon rakennusoikeutta tontille voi hyödyntää suhteessa sen pinta-alaan. 

Maaperän laatu:

 • Maaperän laatu vaikuttaa suoraan rakennuksen perustusten ja rakenteiden vakauden ja kestävyyden varmistamiseen. 
 • Maaperän laatu voi johtaa lisäkustannuksiin ja teknisiin haasteisiin, kuten tarpeeseen paaluttaa tai stabiloida maaperää.  
 • Maaperän laatu määrittelee, kuinka paljon maata joudutaan poistamaan ja miten putket ja muut infrastruktuurielementit on sijoitettava, jotta maaperä ei aiheuta vaurioita rakenteille. 

Ympäristötekijät:

 • Kaavaan on joskus sisällytetty ekokriteerejä. Joissakin tapauksissa kriteerit liittyvät energiatehokkuuteen, joissakin tapauksissa kaavassa on määritetty puustolle prosentuaalinen osuus. 
 • Luonnon monimuotoisuutta pyritään säilyttämään ja edistämään. Tämä sisältää usein uhanalaisten lajien huomioimisen. Näistä yleisimpiä ovat pääkaupunkiseudun alueen liito-oravat, nuo mystiset liitelijät, joita vain harva pääsee näkemään luonnossa. 
 • Pohjaveden korkeus voi vaikuttaa rakennuksen korkeusasemointiin ja rakennuksen korkeuteen.

Kustannustekijät:

 • Hinta on merkittävä tekijä. Sen lisäksi on tärkeää arvioida myös muita kustannuksia, kuten mahdollisia korjaus- tai ylläpitokustannuksia. 

Täydellinen tontti on viihtyisällä täydennysrakennusalueella sijaitseva tasainen tontti. Olemme kiinnostuneet tonteista, jotka tarjoavat hyvät liikenneyhteydet ja jolle mahtuu vähintään neljä pihallista asuntoa. Lue lisää: Olaksen vinkit tontin myyjälle, osa 1: Sijainti >>

Ota yhteyttä, jos sinulla on:

 • tyhjä tontti 
 • purkukuntoinen rakennus tontillasi tai 
 • käyttämätöntä rakennusoikeutta tontillasi

Purettavan rakennuksen ollessa kyseessä voit säilyttää tutun pihapiirin ja ostaa tontille rakennettavasta taloyhtiöstä uuden asunnon alennettuun hintaan. Tonttisi sisältämä varallisuus kannattaa siis hyödyntää! Mikäli sinulla on tarjota meille sopivia tontteja Espoosta, Vantaalta tai Helsingistä, tarjoa tonttia. Saat meiltä nopeasti arvion tontin soveltuvuudesta käyttöömme ja tarjouksen. Lue lisää tontin myymisestä >> 

Soita tai lähetä sähköpostia:

Aapo Klasila 
puh. 0405416518 
aapo.klasila@olas.fi  

Jaa artikkeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lisää blogista: